• Compleet geplaatst
  • 25 jaar garantie
  • Volendamse vakkundigheid
  • Reparaties bij eventuele schade

Grafsteen graveren

Een tekst op een grafsteen graveren is een blijvende herinnering

Grafsteen graveren? Na het verlies van een dierbare volgt een zware periode. U heeft tijd en steun nodig om dit te kunnen verwerken. Het is dan een heel mooi gegeven wanneer u steun ervaart door een prachtige uitvaart en een eervol graf. Voor uw dierbare kunt u de laatste rustplaats persoonlijk maken met een onvergetelijke tekst op de grafsteen als blijvende herinnering. Er zijn verschillende technieken om een passende tekst te laten graveren. De tekst op de grafsteen bestaat uit een tekst met basisgegevens zoals de naam van de overledene, de geboortedatum en de overlijdensdatum. De aanvullende tekst op een grafsteen bestaat vaak uit een gedicht, een religieuze tekst of een verwijzing zoals ‘’echtgenote van…’’. Laat Monumentenpaleis u helpen om de grafsteen naar wens in te vullen.

Welke techniek is er mogelijk om een grafsteen te laten graveren?

Een grafsteen kan van verschillende materialen worden gemaakt, bijvoorbeeld van glas of RVS. De meest voorkomende grafstenen zijn gemaakt van graniet; een natuursteen die in verschillende soorten en kleuren voorkomt. Alle materialen zijn geschikt om te laten graveren met een gedenktekst voor uw dierbare, ook ruwe grafstenen. Monumentenpaleis hanteert twee verschillende technieken om een grafsteen te graveren: zandstralen of lasergraveren. Deze graveer technieken zijn duurzaam en zorgen dus voor een prachtig en blijvend resultaat. Dit is een blijvende herinnering aan uw dierbare.

Lasergravure op zwart graniet          Zandstralen of Lasergraveren

Gelaserde tekst en afbeelding                                              Gezandstraalde tekst.

Een opschrift door middel van zandstralen

Zandstralen is een techniek waarbij er met luchtdruk en zand, de gekozen plekken licht worden beschadigd. Door het schurende zand worden de gekozen letters zichtbaar en vervolgens ingekleurd met verf voor meer contrast. Deze techniek geeft uw gekozen gedenksteen een traditioneel en statig aanzien. Een groot voordeel van zandstralen is de keuze uit verschillende soorten lettertypen en de mogelijkheid om afbeeldingen in de steen aan te brengen. In het algemeen wordt het lettertype bepaald aan de hand van het model van de steen. Eveneens moet u rekening houden of het lettertype past bij de overledene.

Lasergraveren van de grafsteen

Bij lasergraveren wordt het graveren van de grafsteen door middel van een laser gedaan. Laseren biedt ook vele mogelijkheden zoals de keuze uit verschillende lettertypen en gedetailleerde afbeeldingen of decoraties die in de grafsteen gegraveerd kunnen worden. Het lasergraveren geeft de grafsteen een persoonlijke herdenking voor uw dierbare.

Wat zijn de kosten voor een tekst op een grafsteen?

Elke tekst is uniek en de vormen van de stenen worden eveneens steeds unieker. De grafsteen tekst kosten zijn afhankelijk van de wensen u heeft. U kunt zich voorstellen dat een standaard basistekst minder kosten met zich meebrengt dan een tekst die uitgebreid is met aanvullende teksten zoals een gedicht. Dit maakt de grafsteen tekst kosten afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en wordt hiermee geheel op maat gegraveerd.

Grafsteen graveren bij Monumentenpaleis: dé Volendamse vakkundigheid!

Het is vaak een lastige opgave om een keuze te maken voor de grafsteen tekst en uiteraard de grafsteen zelf. U wordt van A tot Z begeleid in uw streven naar een bijzonder en persoonlijk grafmonument. Wij zullen ervoor zorgen dat het resultaat kwalitatief en eerbiedig wordt.

Onze showroom in Volendam bezoeken is uitsluitend mogelijk op afspraak. De medewerkers van Monumentenpaleis zijn zeer deskundig en geven u alle tijd die u nodig heeft. Het is natuurlijk altijd mogelijk om vrijblijvend contact op te nemen met de medewerkers van Monumentenpaleis. Zo kunt u informatie en advies vragen voordat u een keuze maakt. Bellen kan naar 0299 35 14 29. Mailen kan ook naar [email protected]. Of het nu gaat om de aanvraag bij de gemeente/begraafplaats of de uiteindelijke plaatsing, alles is bij Monumentenpaleis in vertrouwde handen! Omdat klantgerichtheid hoog op de lijst staat bij Monumentenpaleis, kunt u rekenen op een advies op maat.

Winkelwagen