• Compleet geplaatst
  • 25 jaar garantie
  • Volendamse vakkundigheid
  • Reparaties bij eventuele schade

Over ons

Van eerste contact tot plaatsing

U wordt van A tot Z begeleid in uw streven naar een bijzonder en persoonlijk grafmonument. Of het nu gaat om de aanvraag van de benodigde vergunning bij de gemeente of de beheerder van de begraafplaats of de uiteindelijke plaatsing, alles is bij het Monumentenpaleis in vertrouwde handen. Wanneer u overweegt om uw grafmonument te laten verzorgen door Monumentenpaleis kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of middels de telefoon. Wij gaan volgens het onderstaande stappenplan te werk om u zo goed mogelijk te begeleiden bij de aanschaf en plaatsing van het persoonlijke monument voor uw dierbare.

Bezoek aan de showroom

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt met één van onze medewerkers wordt u vrijblijvend uitgenodigd om een kijkje te nemen in onze showroom te Volendam. In onze uitgebreide showroom kunt u rustig en op uw gemak rondkijken naar de vele mogelijkheden. Onze deskundige medewerkers nemen alle tijd voor u. Waar nodig voorzien zij u graag van advies. Tijdens dit gesprek kunt u al uw persoonlijke wensen kenbaar maken. Uiteraard behoort maatwerk ook tot de mogelijkheden.

Vrijblijvende offerte en/of gratis voorontwerp monument

Wanneer u uw wensen kenbaar heeft gemaakt maken wij voor u een scherpe en heldere offerte voorzien van een duidelijk voorontwerp. Op deze manier weet u altijd precies waar u aan toe bent. Dit gehele traject verplicht u uiteraard tot niets.

Service

Wanneer u in zee gaat met Monumentenpaleis kiest u voor service op niveau. U wordt van A tot Z begeleid in uw streven naar een bijzonder en persoonlijk grafmonument. Of het nu gaat om de aanvraag bij de gemeente/begraafplaats of de uiteindelijk plaatsing, alles is bij Monumentenpaleis in vertrouwde handen. Monumentenpaleis onderhoudt zeer goede contacten met vrijwel alle begraafplaatsen. Dit komt een vlekkeloze en spoedige afhandeling ten goede. Wij zijn altijd 24 uur per dag bereikbaar voor al uw eventuele vragen en opmerkingen en dat is wel zo prettig.

Orderbevestiging

Indien u aangeeft akkoord te gaan met de offerte en het voorontwerp ontvangt u van ons een orderbevestiging waarin alles nog eens duidelijk staat omschreven. Hierna plaatsen wij de order bij onze leverancier en de desbetreffende werkplaats. De levertijd varieert van 6 tot 18 weken. In de tussentijd kan Monumentenpaleis een tijdelijk granieten monument plaatsen met daarop een plexiglas gedenkteken. Wanneer het bestelde grafmonument wordt geplaatst, kunt u dit (het plexiglas) mee naar huis nemen.

Plaatsing van het monument

Nadat het monument bij ons is binnengekomen, wordt deze door ons uitgepakt en gecontroleerd op beschadigingen. Daarna gaat deze richting de desbetreffende werkplaats om daar te worden voorzien van de gravure. Zodra de gravure is aangebracht halen wij het monument weer op, monteren wij het monument verder af en plannen de plaatsing in op de begraafplaats. U ontvangt hiervan een bericht en u ontvangt naderhand een foto van het eindresultaat.

Het Monumentenpaleis is inmiddels al 20 jaar als onderneming actief en daarmee uitgegroeid tot een bekend gezicht op de begraafplaatsen in de regio Noord-Holland maar ook daarbuiten. Wekelijks gaan onze collega’s van het plaatsingsteam er op uit om in de regio monumenten te plaatsen. Dit zijn ook vaak de collega’s met wie u gesproken heeft gedurende het gehele traject en daardoor zijn de lijntjes kort en kunnen wij ook de regie voeren op de plaatsingsmomenten. Omdat het plaatsen van monumenten zwaar werk is, hebben wij legio gereedschappen tot onze beschikking zoals een bakwagen met autolaadkraan, een portaalkraan, speciale steekwagens, zuignappen en nog veel meer.

Wist u dat ook desgewenst ook aanwezig bij de plaatsing kunt zijn?

Garantie

Monumentenpaleis werkt uitsluitend met grafmonumenten van graniet. Het grote voordeel van graniet is dat het niet verweert en ontzettend duurzaam is. Om deze reden kunnen wij u een garantie geven van 25 jaar op scheuren of splijten als gevolg van constructie-, montagefouten of een gebrek in het verwerkte natuursteen. Mocht er vanwege bovengenoemde redenen iets aan uw monument mankeren dan zal het monument worden hersteld en zonodig vervangen zonder berekening van kosten. Op onze keramische foto’s geven wij een garantie van 10 jaar. Op de zichtbaarheid van de letters welke ingegraveerd zijn in graniet (met voldoende diepte) geldt een garantie van 15 jaar. Op de zichtbaarheid van verf in letters en gravure in staande delen geldt 5 jaar en in liggende delen wordt geen garantie afgegeven.

Geen enkele aanspraak op garantie bestaat en elke garantie vervalt, indien het gebrek het gevolg is van:
– Onvoldoende of ondeugdelijk onderhoud;
– Schade van buitenaf; weer, flora en fauna, verontreinigd- en/of sterk kalkhoudend water;
– Onachtzaamheid, ongeluk of invloeden van buitenaf bijvoorbeeld vandalisme of stormschade;
– Normale slijtage;
– Onderhouds- en/of herstelwerkzaamheden door derden;
– Veranderingen aan het product, die zonder toestemming van Monumentenpaleis zijn uitgevoerd.
– Originele onderdelen zijn vervangen door niet originele onderdelen.
Zie ook Service en Garantie.