• Compleet geplaatst
  • 25 jaar garantie
  • Volendamse vakkundigheid
  • Reparaties bij eventuele schade

Over ons

Van eerste contact tot plaatsing

U wordt van A tot Z begeleid in uw streven naar een bijzonder en persoonlijk grafmonument. Of het nu gaat om de aanvraag van de benodigde vergunning bij de gemeente of de beheerder van de begraafplaats of de uiteindelijke plaatsing, alles is bij het Monumentenpaleis in vertrouwde handen. Wanneer u overweegt om uw grafmonument te laten verzorgen door Monumentenpaleis kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of middels de telefoon. Wij gaan volgens het onderstaande stappenplan te werk om u zo goed mogelijk te begeleiden bij de aanschaf en plaatsing van het persoonlijke monument voor uw dierbare.

Bezoek aan de showroom

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt met één van onze medewerkers wordt u vrijblijvend uitgenodigd om een kijkje te nemen in onze showroom te Volendam. In onze uitgebreide showroom kunt u rustig en op uw gemak rondkijken naar de vele mogelijkheden. Onze deskundige medewerkers nemen alle tijd voor u. Waar nodig voorzien zij u graag van advies. Tijdens dit gesprek kunt u al uw persoonlijke wensen kenbaar maken. Uiteraard behoort maatwerk ook tot de mogelijkheden.

Vrijblijvende offerte en/of gratis voorontwerp monument

Wanneer u uw wensen kenbaar heeft gemaakt maken wij voor u een scherpe en heldere offerte voorzien van een duidelijk voorontwerp. Op deze manier weet u altijd precies waar u aan toe bent. Dit gehele traject verplicht u uiteraard tot niets.

Service

Wanneer u in zee gaat met Monumentenpaleis kiest u voor service op niveau. U wordt van A tot Z begeleid in uw streven naar een bijzonder en persoonlijk grafmonument. Of het nu gaat om de aanvraag bij de gemeente/begraafplaats of de uiteindelijk plaatsing, alles is bij Monumentenpaleis in vertrouwde handen. Monumentenpaleis onderhoudt zeer goede contacten met vrijwel alle begraafplaatsen. Dit komt een vlekkeloze en spoedige afhandeling ten goede. Wij zijn altijd 24 uur per dag bereikbaar voor al uw eventuele vragen en opmerkingen en dat is wel zo prettig.

Wij bieden u de garantie dat wat u bij ons bestelt of aanschaft, mooi en ook goed is. Precies zoals u het zich had voorgesteld. Mooie vormen, goed en degelijk materiaal, alles op elkaar afgestemd en in harmonie met elkaar en met uw wensen.

Daarnaast is het ook van groot belang dat het mooi blijft. Alles staat immers buiten in weer en wind. U zult begrijpen dat wij hierin met u meedenken.

Wij staan voor de garanties die wij afgeven.

Algemene voorwaarden

Middels de garantievoorwaarden op deze pagina hebben wij u snel, eenvoudig en goed inzicht gegeven in de garanties die wij afgeven.

Indien u een monument bij het Monumentenpaleis aandacht dan zijn daarvoor de algemene voorwaarden van toepassing.

Lees de Algemene Voorwaarden Monumentenpaleis.

Orderbevestiging

Indien u aangeeft akkoord te gaan met de offerte en het voorontwerp ontvangt u van ons een orderbevestiging waarin alles nog eens duidelijk staat omschreven. Hierna plaatsen wij de order bij onze leverancier en de desbetreffende werkplaats. De levertijd varieert van 6 tot 18 weken. In de tussentijd kan Monumentenpaleis een tijdelijk granieten monument plaatsen met daarop een plexiglas gedenkteken. Wanneer het bestelde grafmonument wordt geplaatst, kunt u dit (het plexiglas) mee naar huis nemen.

Plaatsing van het monument

Nadat het monument bij ons is binnengekomen, wordt deze door ons uitgepakt en gecontroleerd op beschadigingen. Daarna gaat deze richting de desbetreffende werkplaats om daar te worden voorzien van de gravure. Zodra de gravure is aangebracht halen wij het monument weer op, monteren wij het monument verder af en plannen de plaatsing in op de begraafplaats. U ontvangt hiervan een bericht en u ontvangt naderhand een foto van het eindresultaat.

Het Monumentenpaleis is inmiddels al 20 jaar als onderneming actief en daarmee uitgegroeid tot een bekend gezicht op de begraafplaatsen in de regio Noord-Holland maar ook daarbuiten. Wekelijks gaan onze collega’s van het plaatsingsteam er op uit om in de regio monumenten te plaatsen. Dit zijn ook vaak de collega’s met wie u gesproken heeft gedurende het gehele traject en daardoor zijn de lijntjes kort en kunnen wij ook de regie voeren op de plaatsingsmomenten. Omdat het plaatsen van monumenten zwaar werk is, hebben wij legio gereedschappen tot onze beschikking zoals een bakwagen met autolaadkraan, een portaalkraan, speciale steekwagens, zuignappen en nog veel meer.

Wist u dat ook desgewenst ook aanwezig bij de plaatsing kunt zijn?

Garantie

Monumentenpaleis werkt uitsluitend met grafmonumenten van graniet. Het grote voordeel van graniet is dat het niet verweert en ontzettend duurzaam is. Om deze reden kunnen wij u een garantie geven van 25 jaar op scheuren of splijten als gevolg van constructie-, montagefouten of een gebrek in het verwerkte natuursteen. Mocht er vanwege bovengenoemde redenen iets aan uw monument mankeren dan zal het monument worden hersteld en zonodig vervangen zonder berekening van kosten.

Waarom gaat een letterplaat los? Het losraken van de letterplaat wordt in bijna gevallen veroorzaakt doordat er druk op wordt uitgeoefend tijdens het schoonmaken. Losraken van de staande steen als gevolg hiervan is uitgesloten van garantie.

Hoe werkt het inkleuren van een gravure? Voor het inkleuren van onze monumenten maken wij gebruik van een netwerk van geselecteerde steenhouwerijen welke gebruik maken van een compleet verfsysteem voor het aanbrengen van de kleur in verdiepte letters. Desondanks is verf door weersinvloeden aan slijtage onderhevig. Omdat water kan blijven staan in de letters van staande of schuin geplaatste delen is de garantie die wij hierop verlenen beperkt. Het inschilderen van teksten in vlakke liggende delen raden wij af.

Indien de letters op de begraafplaats worden bijgewerkt kan hierop beperkte of zelfs geen garantie worden verleend aangezien er op locatie geen compleet verfsysteem aangebracht kan worden. Indien het monument door ons afgehaald wordt en overgebracht wordt naar de steenhouwerij kunnen wij de normale garantie verlenen.

Garantie per materiaal

Op onze keramische foto’s geven wij een garantie van 10 jaar. Verkleuring en vervaging van een gouden rand alsmede barstjes in het porselein als gevolg van weersinvloeden zijn uitgesloten van garantie. Kleuren hebben een hoge uv-bestendigheid maar zullen altijd iets lichter worden.

Graniet is een van de hardste natuursteensoorten en daarnaast is het zeer onderhoudsvriendelijk. Om deze reden kunnen wij u een garantie geven van 25 jaar op scheuren of splijten als gevolg van constructie-, montagefouten of een gebrek in het verwerkte natuursteen. Aders en haarscheuren zijn inherent aan het ontstaansproces van natuursteen. Verkleuring van steen of vlekken als gevolg van bloemen, bomen, kaarsvet, olie of andere invloeden zijn uitgesloten van garantie. Lichte steensoorten zullen buiten altijd donkerder van kleur worden en ijzeroxides kunnen sporadisch voorkomen in natuursteen en kunnen roestplekjes veroorzaken. Ook deze zijn uitgesloten van garantie maar kunnen vaak met een speciaal reinigingsmiddel worden schoongemaakt.

Op de zichtbaarheid van de letters welke ingegraveerd zijn in graniet (met voldoende diepte) geldt een garantie van 15 jaar. Op de zichtbaarheid van verf in letters en gravure in staande delen geldt 5 jaar, op de zichtbaarheid letters/gravure in schuine delen (tussen de 45 graden en verticaal) staat 2 jaar en voor liggende delen wordt geen garantie afgegeven.

Voor het opnieuw inkleuren van letters in staande delen vanuit de werkplaats staat een garantie van 5 jaar. Garantie op zichtbaarheid in staande delen bij het inschilderen op de begraafplaats is 1 jaar, op schuine delen (tussen de 45 graden en verticaal) bij het inschilderen op de begraafplaats is eveneens 1 jaar en bij schuine delen <45 graden en liggende delen is er geen garantie.

Kalk-/zandsteen, marmer en hardsteen zijn zachtere materialen die meer onderhoud vergen dan bijvoorbeeld graniet. Op termijn zal iedere natuursteensoort onder invloed van zonlicht (UV) en zure regen verkleuren. Ook mossen en algen hebben een invloed op de manier waarop het materiaal in verloop van tijd verandert. Omdat de genoemde materialen minder hard is, poreus is en een natuurlijk verouderingsproces gelden er aangepaste garanties.

De garantie op breuk van kalk-/zandsteen, hardsteen of marmer is 10 jaar. Daarvoor geldt eveneens dat aders en haarscheuren inherent zijn aan het ontstaansproces van natuursteen. Verkleuring van steen of vlekken als gevolg van bloemen, bomen, kaarsvet, olie of andere invloeden zijn uitgesloten van garantie. Lichte steensoorten zullen buiten altijd donkerder van kleur worden en ijzeroxides kunnen sporadisch voorkomen in natuursteen en kunnen roestplekjes veroorzaken. Ook deze zijn uitgesloten van garantie maar kunnen vaak met een speciaal reinigingsmiddel worden schoongemaakt.

Op de zichtbaarheid van de letters welke ingegraveerd zijn (met voldoende diepte) geldt een garantie van 10 jaar. Op de zichtbaarheid van verf in letters en gravure in staande delen geldt 5 jaar, op de zichtbaarheid letters/gravure in schuine delen (tussen de 45 graden en verticaal) staat 2 jaar en voor liggende delen wordt geen garantie afgegeven.

Voor het opnieuw inkleuren van letters in staande delen vanuit de werkplaats staat een garantie van 5 jaar. Garantie op zichtbaarheid in staande delen bij het inschilderen op de begraafplaats is 1 jaar, op schuine delen (tussen de 45 graden en verticaal) bij het inschilderen op de begraafplaats is eveneens 1 jaar en bij schuine delen <45 graden en liggende delen is er geen garantie.

Hoe zit het dan met het verzakken van het monument? Het is mogelijk dat de grond onder het monument nog zakt. De verantwoordelijkheid voor het aanvullen van de grond ligt bij de begraafplaats of bij de rechthebbende van het graf. Dit kan per situatie verschillen. Daarnaast wordt er geen garantie gegeven indien het onderstaande het geval is:
– Indien er gedolven wordt aan een of beide zijde van het graf;
– Indien de begraafplaats problemen heeft met het grondwaterpeil;
– Indien de verzakking een algemeen probleem is op de begraafplaats veroorzaakt door de grondsoort en niet alleen van toepassing is op het door ons geplaatste grafmonument.

Sommige begraafplaatsen leggen zelf het verzakte monument weer recht, in andere gevallen an het Monumentenpaleis dit ook voor u verzorgen. Op basis van de huidige situatie krijgt u dan van ons een kostenbegroting waarbij wij altijd streven naar een oplossing. Wij ontvangen dan graag duidelijke foto’s of een filmpje. Op basis hiervan kunnen wij dan bepalen of de aanvraag onder de garantie valt of hoe wij uw vraag naar tevredenheid kunnen oplossen.

Eventuele schades aan de fundering, het natuursteen of bevestigingsmaterialen veroorzaakt door werkzaamheden van derden is uitgesloten van aanspraak op garantie. Er kunnen altijd kleine stukjes afbrokkelen van de betonfundering, dit is uitgesloten van garantie.

Voorwaarden voor garantie

Om aanspraak te maken op garanties dient u in het bezit te zijn van een geldig garantie- of betalingsbewijs. De garanties gaan in op het moment dat het gedenkteken of de onderdelen aan u zijn geleverd of zijn geplaatst op de begraafplaats. Er kan pas aansprak gemaakt worden op garanties als de volledige nota is voldaan. Onze garantie geldt zowel voor onderdelen als arbeidsloon. Afwijkingen aan het geleverde betreffende kleur, slijtvastheid, structuur en dergelijke, welke uit technisch oogpunt aanvaardbaar zijn volgens geldende, gebruikelijke normen, kunnen het recht op garantie en/of schadevergoeding beperken of uitsluiten. Alle producten die buiten staan zijn onderhevig aan verkleuring. Mocht een specifiek onderdeel vervangen worden dan kan er sprake zijn van kleurverschillen ten opzichte van andere onderdelen. Bij optreden van breuk in natuursteen zal enkel het specifieke onderdeel vervangen worden. Batterijen en glaasje zijn uitgesloten van garantie.

Ieder product dat buiten staat heeft onderhoud nodig. De materialen die wij gebruiken zijn onderhoudsarm maar nooit onderhoudsvrij.

Geen enkele aanspraak op garantie bestaat en elke garantie vervalt, indien het gebrek het gevolg is van:
– Onvoldoende of ondeugdelijk onderhoud;
– Schade van buitenaf; weer, flora en fauna, verontreinigd- en/of sterk kalkhoudend water;
– Onachtzaamheid, ongeluk of invloeden van buitenaf bijvoorbeeld vandalisme of stormschade;
– Normale slijtage;
– Onderhouds- en/of herstelwerkzaamheden door derden;
– Veranderingen aan het product, die zonder toestemming van Monumentenpaleis zijn uitgevoerd.
– Originele onderdelen zijn vervangen door niet originele onderdelen.
– Het gedenkteken of onderdelen daarvan niet zijn ‘beheert’ zoals een huisvader zijn gezin zou ‘beheren’.

Zie ook Service en Garantie.

Winkelwagen