• Compleet geplaatst
  • 25 jaar garantie
  • Volendamse vakkundigheid
  • Reparaties bij eventuele schade
grafsteen plaatsen

Hoe wordt een grafsteen geplaatst?

Wanneer u een graf laat plaatsen dan zorgen de experts er voor dat deze zo goed mogelijk wordt geplaatst. Een graf mag na ongeveer 6 maanden geplaatst worden. De grond heeft rust nodig zodat de grond niet verzakt. Soms kan de grafsteen al gelijk worden geplaatst, omdat er bij sommige begraafplaatsen een betonnen rand zit waar het monument op kan rusten. Het plaatsen van een grafsteen moet nauwkeurig worden uitgevoerd. Het is belangrijk dat het graf op de juiste manier wordt geplaatst, omdat het graf dan nog lang mee kan gaan.

Voorbereiding van een grafsteen plaatsen

Voordat het graf wordt geplaatst, is het belangrijk dat de grond eerst goed geïnspecteerd wordt. De grond moet vervolgens goed glad worden gemaakt. Dit wordt met een waterpas gedaan. Door de grond goed te vlakken, zorg je voor de juiste afwatering. Verder is het nog belangrijk dat de grond voldoende tijd heeft gehad. Dit duurt vaak 3-6 maanden. Wanneer dit niet voldoende is, dan kan het gebeuren dat het grafmonument gaat zakken. Wanneer de grond niet de juiste ondergrond heeft, dan kunnen er palen in de vloer worden gezet. Hier kan de grafsteen vervolgens op rusten.

Het plaatsen van de onderkant

Nadat alles is voorbereid, kan de onderkant van het graf worden geplaatst. Er wordt voor gezorgd dat alle onderdelen goed vastzitten en op de ideale manier zijn gemonteerd. Daarna wordt voorzichtig het onderstel in de grond geladen. Dit wordt allemaal met precieze nauwkeurigheid uitgevoerd.

Het plaatsen van de letterplaat

Nadat de onderkant van het graf succesvol is ingeladen, wordt de letterplaat aangebracht. De letterplaat wordt dan met sterk lijm vastgelijmd. Deze letterplaat wordt sterk vastgelijmd met de beste kwaliteit lijm. Deze lijm zal er voor zorgen dat er geen vlekken op de steen komen. Veel soorten natuurstenen zijn gevoelig voor zuren, dus het is van belang dat dit hele proces wordt uitgevoerd door professionals.

Ervaring met diverse begraafplaatsen

Als u een graf laat plaatsen, dan weten de experts alle eisen en richtlijnen voor het plaatsen van een grafsteen. Hierdoor kunt u de beste kwaliteit verwachten wanneer u een graf laat plaatsen. Er zal vervolgens voor worden gezorgd dat het grafmonument jarenlang mee kan gaan en dat het niet zal verzakken. Nadat het grafmonument is geplaatst, wordt dit natuurlijk netjes schoongemaakt. Dit graf zal dan ook worden voorzien met accessoires naar keuze, als dit aangevraagd is.

Bent u op zoek naar een grafsteen?

Bent u op zoek naar een grafsteen en bent u van plan deze te laten plaatsen? Bij Monumentenpaleis hebben wij de beste kwaliteit grafmonumenten. Deze monumenten worden gemaakt met passie en liefde. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat uw dierbare een mooi graf ontvangt, daarom is dit vak onze specialiteit. Bij ons kunt u alle mogelijkheden voor een grafmonument bespreken. Zo kunnen we samen tot een prachtig eindresultaat komen en een bijzonder monument creëren. Als u interesse heeft, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Winkelwagen